Om

Rejseblog om Spanien

Spanienbloggen er blog om rejser i Spanien, som drives af journalist Hanne Olsen.

Jeg har tabt mit hjerte til Spanien, dets befolkning, historie, kultur, natur, kunst, mad og vin. Jeg både arbejder og holder ferier i Spanien. 
På Spanienbloggen finder du både artikler, guides og tips til de mest kendte og besøgte steder i Spanien, men også de mere ukendte, men ikke mindre interessante steder og oplevelser.

Første gang jeg satte sommersandalen på spansk jord var i 1996, hvor jeg var på Tenerife med min veninde og hendes 5-årige søn. At valget faldt på Spanien var ganske tilfældigt. Kalenderen havde lige ramt januar, og vi var blot på udkig efter et sted, hvor vi kunne skifte kulde og mørke ud med sol og varme, og samtidig sikre os, at der var børnevenligt.

Der gik 9 år inden jeg igen landede på spansk jord. Denne gang i Barcelona, og jeg var total solgt. Det fik mig til at tage beslutningen om, at jeg ville lære landet og dets befolkning virkelig godt at kende.

Underligt, at der skulle gå så mange år, for siden jeg begyndte at studerede på universitetet i begyndelsen af 1990’erne, har jeg været meget optaget af spanske kunstnere. Jeg har slugt Lorcas poesi,  kigget på adskillige værker af Dalí, Miró og Picasso. Jeg har set de fleste af Buñuels film, og sågar skrevet universitetsopgave om dem, ligesom jeg  har skraldgrinet og grædt til alle Almodóvars film.

Ud over at skrive her på Spanienbloggen er jeg freelance journalist og skriver bl.a. rejseartikler om Spanien. Se eksempler på mine rejseartikler om Spanien. Jeg er også jævnligt rejseleder på kulturrejser i Spanien, ligesom jeg holder foredrag om Spanien. Som rejseleder og foredragsholder er jeg specialiseret i Barcelona og Madrid og deres omegne.

Del dine tips

Har du lyst til at dele dine bedste Spanien-tips eller advare mod, hvad man skal undgå? Så del dem gerne på Spanienbloggens facebook-side eller send mig en mail.

Er der et sted i Spanien, som du synes, jeg skal besøge og skrive om, eller er der et emne, du gerne vil have tips til, så tøv endelig ikke med at kontakte mig.

Samarbejde med Spanienbloggen

Er du interesseret i at samarbejde med Spanienbloggen, så læs mere om Spanienbloggen, og hvordan vi kan samarbejde her